Blij met een Ei presenteert Kakelpot en nieuwe website

Vrijdag 9 oktober, de tweede vrijdag in oktober, is het Wereld Ei dag. Stichting Blij met een Ei presenteert op Wereld Ei dag haar nieuwe website en de Kakelpot. Een prachtig spel voor jong en oud met mooie vragen en leuke weetjes over kippen en eieren. Ook geven de mmmEggies vrijdag de ultieme tip voor de vindplaats van het gouden ei.

De mmmEggies en Blij met een Ei hebben afgelopen maanden de Kakelpot ontwikkeld. Een pot met kakelvragen en weetjes over kippen en eieren die thuis, op school, in de kantine of op het werk op tafel gezet kan worden voor een gezellig momentje of om Wereld Ei dag te vieren. Pluimveehouders en bedrijven die donateur of sponsor zijn van Stichting Blij met een Ei hebben de Kakelpot afgelopen week ontvangen. Nieuwe sponsors en donateurs ontvangen de Kakelpot als welkomstgeschenk.

“In dit bijzonder jaar hebben we samen met de mmmEggies zeer efficiënt, digitaal en met veel enthousiasme doorgewerkt om het Nederlandse Ei en de legpluimveehouderij verder op de kaart te zetten”, zegt Hugo Bens, sinds januari voorzitter van Stichting Blij met een Ei.

Vanwege Covid-19 waren fysieke activiteiten niet mogelijk. Daarom is energie gestoken in de Kakelpot en een kakelnieuwe website. “De oude website was aan een opfrisbeurt toe. De nieuwe website is meer gericht op de burger en het onderwijs. Onze donateurs en sponoren zullen er ook snel hun weg vinden”, aldus Hugo Bens.

Wereld Ei dag

In de week voor Wereld Ei dag verstopten de mmmEggies grote roze eieren in heel Nederland. De vinder van het ei ontvangt een mooie prijs. Op Wereld Ei dag verstoppen ze nog een gouden ei. Die vinder wint de hoofdprijs. Op social media posten ze tips over de vindplaats en na Wereld Ei dag de winnaars.

“De actie was vorig jaar een groot succes. Deze actie is coronaproof en hiermee kunnen we een groot publiek bereiken”, zegt Hugo Bens. Hij roept legpluimveehouders en bedrijven op om Blij met een Ei te steunen zodat het ei nog meer onder de aandacht gebracht kan worden. “Als Nederlandse legpluimveesector is het belangrijk om voldoende draagvlak te houden. Het is ook een mooie uitdaging om de  Nederlandse eierconsumptie van ruim 200 per inwoner per jaar, op een hoger niveau te krijgen. Daar gaan wij voor”, zegt Bens.

Iedere tweede vrijdag van oktober is het Wereld Ei dag. Een dag waarop het ei centraal staat en de voedende waarde van eieren extra aandacht krijgen.

Stichting Blij met een Ei werken samen met de mmmEggies, kippenboerinnen die het Nederlandse ei promoten. Deze stichting geeft voorlichting over de legpluimveehouderij en stimuleert de dialoog tussen sector en consument. De mmmEggies promoten samen met Blij met een Ei het ei richting consument via social media, evenementen en beurzen.