Blij met een ei partner Nationaal Schoolontbijt 2020

De 18e editie van het Nationaal Schoolontbijt vindt plaats van 2 tot 6 november. Een half miljoen kinderen op zo’n drieduizend scholen doen mee. Vanzelfsprekend met een lekker en gevarieerd ontbijtpakket en vrolijke placemats, maar ook met splinternieuw lesmateriaal. Blij met een Ei is dit jaar voor het eerst partner van het Nationaal Schoolontbijt.

Het startsein voor het Nationaal Schoolontbijt is het ontbijtjournaal: een filmpje geïnspireerd op het Sinterklaas Journaal met de nieuwe ambassadeur van het Nationaal Schoolontbijt: Jessica Mendels.

Wij als stichting vinden het belangrijk om het ei positief onder de aandacht te brengen en de juiste informatie over kippen en eieren uit te dragen en ondersteunen dit initiatief van harte.

Gezond ontbijtpakket

Het uitgebreide pakket is elk jaar een schoolvoorbeeld van een gezond ontbijt. Het ei hoort daar zeker bij, het is duurzaam, gezond, betaalbaar en een makkelijk product voor iedereen en voor elk moment van de dag. Dat wil Blij met een Ei de kinderen graag meegeven. In elke ontbijtpakket zit een doosje met 6 gekookte eieren en een bijbehorende flyer.

Ook dit jaar is er volop lekkere variatie: volkorenbrood, volkorenbolletjes, volkorenkrentenbollen, glutenvrij brood, glutenvrije bolletjes, volkorencrackers, halvarine, 30+ kaas, appelstroop, 100% pindakaas, halfvolle melk, halfvolle yoghurt, thee, komkommers, fruit en natuurlijk een ei. Voor ieder wat wils! Meerdere partners maken dat samen mogelijk. Het ontbijtpakket voldoet zoals altijd aan de richtlijnen van het Voedingscentrum. Dat is de garantie voor een gezonde start van de dag.

Wedstrijd

Klassen worden uitgedaagd om mee te doen aan een wedstrijd en iets te maken over kippen en eieren. Daarmee kunnen ze een schoolreis naar Corpus met de hele klas winnen.

Lees hier meer info over het Nationaal Schoolontbijt. En kijk ook eens hier