Nationaal Schoolontbijt 2 november 2020 van start met leuke wedstrijd

De 18e editie van het Nationaal Schoolontbijt vindt plaats van 2 tot 6 november. Een half miljoen kinderen op drieduizend scholen doen mee. Blij met een Ei is dit jaar voor het eerst partner van het Nationaal Schoolontbijt en sponsort gekookte eieren en een educatieve prijs voor de hele klas.

“Blij met een Ei en de mmmEggies vinden het belangrijk om het ei positief onder de aandacht te brengen en de juiste informatie over kippen en eieren uit te dragen. Daarom zijn wij partner van het Nationaal Schoolontbijt”, zegt Hugo Bens, voorzitter van Stichting Blij met een Ei. Blij met een Ei wil de kinderen graag meegeven dat een ei duurzaam, gezond, betaalbaar en een makkelijk product voor iedereen en voor elk moment van de dag is.

Het ontbijtpakket voldoet zoals altijd aan de richtlijnen van het Voedingscentrum. Sinds 2016 staat het ei, mede dankzij inzet van Blij met een Ei en de mmmEggies, weer in de Schijf van Vijf.

Wedstrijd
Via een flyer worden de klassen uitgedaagd om mee te doen aan een wedstrijd door een filmpje te maken over kippen en eieren. Daarmee kunnen ze een schoolreis naar Museum Corpus, een educatieles op de boerderij of een boerderijeducatie gastles op school winnen. “En natuurlijk wijzen wij de leerkrachten op de lespakketten die via Blij met een Ei gratis te bestellen zijn”, zegt Hugo Bens.  

Leerkrachten kunnen via deze link verdere informatie en het inschrijfformulier vinden voor deelname aan de wedstrijd.